Kropsterapi som en adgang til at finde hjem i dig selv

I kropsterapien kan du møde dig selv. Alt hvad du oplever gennem livet lagres i din krop som et muskelpanser, der gemmer følelser og oplevelser væk. Når panseret løsnes, kan du give slip på dine spændinger, opnå mindre smerte, mindre stress, få bedre humør og have mulighed for at udvikle dig som menneske.


I den kropslige berøring kan du åbne op for tidligere oplevelser. Du kan se mønstre og indgroet adfærd og får nu muligheden for at arbejde med det i et nyt perspektiv, fordi du ikke står midt i det følelsesmæssigt, men kan distancere dig selv fra det. Intentionen er ikke at dvæle ved fortiden men at frigøre dig fra det, der ikke længere tjener dig.

 

De kropsterapeutiske behandlinger hos Phoenix Kropsterapi foregår i et trygt og kærligt rum. Vi arbejder i fællesskab med kropslige/energetiske blokeringer og alle de følelser, der dukker op til overfladen, når muskelpanseret åbnes.

Når blokeringer slippes, får du muligheden for at gendanne dig selv i en ny, stærkere udgave med en selvkærlighed, der gør, at dine adfærdsmønstre kan ændres. Når det sker, føles det som at finde hjem til sig selv.


Det fysiske og mentale aspekt af kropsterapien

Kropsterapi er en bahandlingsform, hvor der anvendes kropslige berøringer, åndedræt, lyd og samtale  


Behandlingen foregår liggende på en briks under et tæppe med undertøj på. Der arbejdes med forskellige greb, herunder pulseringer (en vuggende bevægelse i kroppen), dybe tryk og åndedræt.  

Der arbejdes med samtale men også med stilhed, hvor kroppen får lov til at tale sit eget sprog. 


Det er naturligt at opleve at blive ked af det eller vred under behandlingen, men måske opstår reaktionen først, når du kommer hjem. Det er alt sammen en del af at se dig selv og første skridt på vejen til at få det bedre. 

Åndedrættet har en særlig plads i koblingen mellem krop og sind, idet det både tillader dig at tage livet ind samt at give slip på det, du ikke længere behøver at holde fast i.


I kropsterapien anvendes lyd som en aktiv medspiller for at mærke og aflade følelser, samt at give slip på kontrol.