Breathwork


Åndedrættet har stor betyding for regulering af fysiologiske processer i kroppen, både balancen mellem kuldioxid og ilt i blodet, cortisolniveauet (streshormon) i blodet og din puls.

Vejrtrækningsøvelser kan hjælpe dig til at:


 • Lære at regulere dit nervesystem
 • Forebygge/reducere stress
 • Forløse sorg
 • Bedre sygdomme som fx kronisk tarmbetændelse
 • Opnå dybere selvindsigt


Den moderne livsstil med meget foroverbøjejede stillinger har betydning for mellemgulvsmusklens (diafragma) evne til at foretage et sundt åndedræt, idet der lukkes af for din mave. Diafragma skal kunne bevæge sig som en stempel nedaf i maven, hvorved tarme og organer buler ud, for at kunne foretage et fuldt og frit åndedræt. Ligeledes betinger din psykiske tilstand, om du kan slappe af, eller du går og spænder i maven.


Åndedrætsterapi fungerer som en slags biohacking, der kan genstarte dit system, både ved at påvirke biokemien i din krop samt biomekanisk ved at løsne op i muskulære spændinger, der til dagligt låser dit åndredræt i uhensigtsmæssige mønstre.


Jeg tilbyder flere forskellig slags åndedrætsterapi, både gruppesessioner med rebirthing breathwork, individuelle sessioner og tilbud til virksomheder, der ønsker at skabe et endnu sundere arbejdsmiljø for deres ansatte. Kontakt mig for mere information.

Vejrtrækningsmetoder

Breathwork er en paraplybetegnelse, der dækker over mange forskellige åndedrætsteknikker. 


Åndedrætsterapi kan inddeles i to overordnede former - kortvarige redskaber, der kan anvendes i dagligdagen og længerevarende redskaber, der oftest anvendes i en gruppekontekst. Nedenfor er givet et par eksempler, men listen over teknikker er omfattende.


Vejrtrækningsteknikker til hverdagen kan fx være:


'6-12 vejrtrækning', hvor din udånding gøres dobbelt så lang som din indånding, og du herved opnår aktivering af dit parasympatiske nervesystem - den del af dit nervesystem, hvor du er i ro. 

'Box Breathing', der anvendes i flere videnskabeligt underbyggede programmer til behandling af angst, påvirker både det autonome nervesystem ved at give ro, altså en aktivering af det parasympatiske nervesystem og fungerer også ved, at hjernens fokus bringes væk fra det element, der skaber angsten.


Længerevarende vejrtrækningsteknikker kan fx være:


'Kundalini Breathwork', der er en yogisk åndedrætsteknik, hvor energien ledes op gennem chakraerne via åndedrættet. Den kan ofte bidrage til indsigter og en dyb kropslig fornemmelse af dig selv. 

'Relationel Breathwork' foregår med åbne øjne og tillader dig at møde andre mennesker på et dybere plan, hvor du bl.a. kan opnå indsigter i, hvad du til dagligt projicerer over på andre mennesker og de relationelle udfordringer, du har.


'Rebirthing Breathwork' er oftest en længere indre rejse, hvor du kan opleve kraftfulde emotionelle tilstande, opnå dybere indblik i dig selv og din historie, opleve bevidsthedsudvidende tilstande, heruder transpersonlige oplevelser.

Læs mere nedenfor.


Rebirthing Breathwork kan hjælpre dig til at:


 • Regulere nervesystemet
 • Reducere stress og smerter
 • Forløse sorg
 • Få indsigter i traumer
 • Give adgang til fortrængte minder
 • Opleve transpersonlige oplevelser


Rebirthing Breathwork foregår liggende, oftest i en gruppekontekst, hvor du trækker vejret med åben mund og cirkulær vejrtrækning, det vil sige uden pause mellem ud- og indånding, over en længere tidsperiode oftest 1-1½ time til en nøje orkestreret lydrejse.

Rebirthing Breathwork

Rebirthing Breathwork er for dig, der ønsker at forstå og helbrede dig selv. Breathwork frisætter din indre kapacitet for healing. Din indre healer.

unsplash